Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas puding

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A mézeskalácsot összetörjük.
Elkészítés: A tojássárgájákat a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a fahéjat, a kakaót, a darált mandulát és a cukrozott narancshéjat. A mézeskalácsot összekeverjük a zsemlemorzsával, és ráöntjük a vörösbort. Az egészet a masszába dolgozzuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is a masszába forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, és cukorral beszórunk 4 közepes méretű vagy egy nagyobb kuglófformát (felfelé bővülő oldalú csészét, fém tálkát stb.) Egyenletesen szétosztva beleszórjuk a vágott mandulát is. A masszát a formákba töltjük, és forró vízzel teli tepsibe állítjuk (a víz a formák kétharmadáig érjen). A sütőben kb. 40 percig gőzöljük. A csillaggyümölcsöt megmossuk, szeletekre vágjuk. A pudingot tányérra borítjuk, és a csillaggyümölccsel díszítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 555 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss