Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas-nutellás csiga (Dán csiga)

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • fahéj
  • 2 db tojás
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 0,8 dl tej
  • 0,8 dl víz
  • A töltelékhez:
  • nutella

Elkészítés

    1. Az élesztőt egy kis cukorral a langyos tejben megfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt a robotgép üstjében megdagasztjuk. Szép, fényes felületű, sárgás színű kalácstésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát ezután letakarva, egy kiolajzott tálban pihentetjük 40 percen át.
    2. A pihenő után, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és vastagon megkenjük nutellával. Ezután gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát és először a bal, majd a jobb oldalát behajtjuk, és így egy téglalapot kaptunk újra.
    3. Ezt  hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat egymás után megsodorjuk, aztán pedig csigaformába szorosan feltekerjük. Az így kapott briósokat tojással lekenjük, majd újabb 40 percet kelesztjük. 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin