Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas-mézes szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna (púpos)
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 ek őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 4 dkg margarin
  • 4 ek méz
  • A töltelékhez:
  • 4 ek liszt (púpos)
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor (+ a szóráshoz)

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a fahéjjal. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró margarint és mézet, majd összedolgozzuk.
    2. A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Erősen lisztezett felületen mindet téglalap alakúra, kb. 30×20cm nagyságúra és 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapírra fektetjük, majd a tepsi hátára tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A másik két tésztával ugyanígy járunk el.
    3. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és mérsékelt lángon sűrűre főzzük. Amíg kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a két részt összekeverjük. Egy lapot lefektetünk, rákenjük a krém felét, befedjük a második lappal, aminek a tetejére simítjuk a maradék krémet. Végül befedjük a harmadik lappal. Legalább egy éjszakára hideg helyre tesszük. Porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.

      Ellenállhatatlan fahéjas desszertek >>> 

      Fenséges mézes finomságok >>> 

      Nagyi házi sütijei >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin