Keress receptre vagy hozzávalóra

Fahéjas-meggyes zabszelet

default user icon

Hozzávalók

  • A zabpelyhes alaphoz:
  • 15 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 25 dkg zabpehely
  • 10 dkg barna cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • A meggyes töltelékhez:
  • 60 dkg meggy (kimagozva)
  • 10 dkg cukor
  • 1 csapott tk fahéj
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

    1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukorral kikevert vajat. A morzsa 2/3 részét egy sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
    2. A meggyet felfőzzük a cukorral és a fahéjjal. Ha már levet eresztett, pár kanállal kiszedünk belőle, és azzal csomómentesre keverjük a keményítőt, majd a meggyhez adjuk. Kis lángon, folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
    3. Hűlni hagyjuk majd, ha már szobahőmérsékletű, a zabpelyhes alapra kanalazzuk, végül a tetejére morzsoljuk a maradék tésztát.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, utána tudjuk csak jól szeletelni. Jól zárható fém dobozban jó pár napig eláll.

     

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin