Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukorral kikevert vajat. A morzsa 2/3 részét egy sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
A meggyet felfőzzük a cukorral és a fahéjjal. Ha már levet eresztett, pár kanállal kiszedünk belőle, és azzal csomómentesre keverjük a keményítőt, majd a meggyhez adjuk. Kis lángon, folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Hűlni hagyjuk majd, ha már szobahőmérsékletű, a zabpelyhes alapra kanalazzuk, végül a tetejére morzsoljuk a maradék tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, utána tudjuk csak jól szeletelni. Jól zárható fém dobozban jó pár napig eláll.