Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas-meggyes piskóta

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 ek rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só.
  • A tetejére:
  • 1/2 kg magozott meggy
  • 2 ek cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 kupica rum
  • 2 ek liszt

Elkészítés

    1. A meggyet kimagozzuk, majd egy tálba rakjuk, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, és meglocsoljuk a rummal, majd jól átforgatjuk, és pihenni hagyjuk.
    2. A tojások fehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már keményedik, hozzáadunk a kimért cukormennyiségből 2 evőkanállal, és teljesen felverjük.
    3. Egy nagyobb tálban a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, margarint és a tojások sárgáját, robotgéppel fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, és ezzel is jól átforgatjuk.
    4. A kimért lisztet kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszáshoz úgy, hogy közben a robotgéppel lassú fokozaton folyamatosan keverjük a masszát. Amikor elfogyott a liszt, a tojásfehérje hab 1/4-ét is belekanalazzuk a masszába – közben nem hagyjuk abba a keverést. Amikor a tésztánk egynemű, habosan krémes állagú, kikapcsoljuk a gépet, és óvatosan hozzákavarjuk a maradék habot a tésztához.
    5. A meggy levét óvatosan kinyomkodjuk a kezünkkel, kisebb tálba rakjuk, rászórjuk a lisztet, majd jól összekeverjük. (A liszt nem engedi, hogy lesüllyedjen a tészta aljára a meggy).
    6. Egy 32x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd egyenletesen elrendezzük rajta a meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép, enyhén piros színt nem kap.

     

Megjegyzés

Klasszikus nyári sütemény, bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető. Mutatóssá tehetjük, ha szeletelés helyett fém formák segítségével különböző alakzatban kiszúrjuk.

Bodnár Éva
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin