Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-mazsolás süti

45 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 17,5 dkg vaj
  • 17,5 dkg kristálycukor
  • 17,5 dkg liszt
  • 4 g sütőpor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 25 dkg mazsola
  • 3 db tojás
  • 1 ek tej
  • A díszítéshez:
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 9 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a tészta hozzávalóit, és simára keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a 190 fokra előmelegített sütő középső részén sütjük 30-35 percig. Azután kivesszük a sütőből, és 10-15 percig hagyjuk hűlni a sütit a tepsiben. Végül sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A mázhoz egy tálba szitáljuk a fahéjjal elvegyített porcukrot. Hozzáadunk 1-2 ek hideg vizet, és simára keverjük. A keverékbe egy villát mártunk, és tetszőleges mintát rajzoljunk vele a sütemény tetejére. Hagyjuk megdermedni, majd szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss