A tészta elkészítéséhez gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel, a darált mandulával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, 2-3 evőkanál hideg vizet vagy tejfölt is adhatunk hozzá. A tésztát folpakba csomagoljuk, aztán hűtőbe tesszük 30 percre.
Mindeközben a szilvát megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk, majd kivajazunk és kilisztezünk egy kerek piteformát. Ezután egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. A túllógó részeket levágjuk, és félretesszük.
A tésztát egy villával megszurkáljuk, majd körkörösen elrendezzük rajta a szilvákat. Megszórjuk barna cukorral, az őrölt fahéjjal, aztán 200 fokon 10 percig sütjük.
Ezalatt simára keverjük a tejszínt a cukorral és a tojásokkal, majd ha eljön az ideje, a szilvára csorgatjuk. Ha ezzel megvagyunk, viszszatesszük a tésztát a forró sütőbe további 10 percre. A levágott tésztaszéleket lereszeljük, és a sütemény tetejére szórjuk. Ezután tovább sütjük a lepényt további 15-20 percig, amíg a tejszínes tojás meg nem szilárdul. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.