Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-mandulás fenyők

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd beletesszük a cukrot, a vajat, a sót, a vaníliás cukrot, a mandulát, a fahéjat és a tojásokat, és jól összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, fenyő vagy ízlés szerint más alakúra formával kiszúrjuk. A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A mázhoz használhatunk ételfestéket, csokimázt, díszítőcukrot. Jól záródó dobozban sokáig friss marad. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss