Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas linzer és isler (gluténmentes, cukormentes)

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg rizsliszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 késhegy szódabikarbóna
  • 1/2 db citrom (lereszelt héja)
  • 1 tk fahéj
  • 5 ek kókuszvirágcukor vagy eritrit
  • 8 dkg hideg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk görög joghurt vagy tejföl
  • cukormentes házi barackdzsem
  • cukormentes csokoládé

Elkészítés

    1. Egy mélyebb tálban a liszteket összekeverjük a szódabikarbónával, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és a kókuszcukorral vagy eritrittel, majd elmorzsoljuk a feldarabolt vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
    2. Ezután a tésztát rizslisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle (arra ügyeljünk, hogy ugyanannyi lyukas formát kapjunk, mint amennyi telit). Az islerekhez páros számú karikákat szaggatunk.
    3. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8 perc alatt készre süjük (fontos, hogy maradjanak világos színűek).
    4. A sütőből kivéve a sütőlemezen hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor még nagyon puhák, és szétesnek. A kihűlt linzerkarikákat megtöltjük lekvárral, valamint ízlés szerint szórhatunk rá porrá őrölt eritritet is. Az islerek tetejét bevonjuk vízgőz felett felolvasztott csokival. Fémdobozba zárva tartjuk.

Megjegyzés

Most gluténmentes és cukormentes verzió is készült. A linzerkarika dobozva zárva sokáig eláll, így jóelőre elkészíthetjük. Ezért érdemes rögtön dupla adagot sütni. Az ünnepek előtt 1-2 nappal ráérünk betölteni lekvárral. Ha díszíteni is szeretnénk, akkor sütés előtt a lyukas linzerkarikák tetejét kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk meg például durvára tört dióval.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin