Keress receptre vagy hozzávalóra

Fahéjas-körtés csiga

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg őrölt fahéj
  • 8-10 dkg porcukor
  • 25-30 dkg körte
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk. A felét egy kis tálba öntjük, elkeverünk benne 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson.
    2. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a maradék cukrot, a tojást és a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A maradék tejet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztává gyúrjuk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
    3. A töltelékhez a vajat alaposan elkeverjük a fahéjjal és a porcukorral. A körtéket megtisztítjuk és felkockázzuk.
    4. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a fahéjas vajat, és rászórjuk a körtedarabokat. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, majd egy késsel 1,5-2 cm darabokra vágjuk.
    5. Sütőpapírral bélelt tepsiba sorakoztatjuk, mindet megkenjük a felvert tojással, és további 15-20 percig pihentetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

      Még több recept Gasztrogabótól >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin