Keress receptre vagy hozzávalóra

Fahéjas korong

default user icon
4 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • bevonáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a cukorral, a tojással, az őrölt fahéjjal, a reszelt csokoládéval és az olvasztott (de nem forró) margarinnal omlós tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a korongokat gőz felett megolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Ha a csoki megdermedt, máris kínálhatjuk.

Megjegyzés

1-2 kiskanál étolajat szoktam még a csokoládéhoz keverni, így a máz folyékonyabb lesz, s ha megdermed, szép fényes.

A receptet és a fotót Sz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

vasagi 7 évvel ezelőtt
Hát ez isteni! Könnyű és gyorsan süthető, és nagyon ízletes! Sajnos gyorsan fogy ...
domike 7 évvel ezelőtt
megsütöttem igazán finom,nekem kicsit tovább kellett sütni/valoszinü a gáz miatt/.
SZG Anita 7 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlik. A másik oldal azért fehér, mert nincs csokiba mártva. Bocs, a késői válaszért.
anyuli 8 évvel ezelőtt
Szia! Azt szeretném megkérdezni hogy a képen miért fehér a másik oldal? Kókusz van rajta? Egyébként nagyon finom:)

Hasonló Receptek

Magazin