Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas-kávés csokifagyi 

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 4 db tojás
  • 0,5 l habtejszín
  • 75 g + 3 ek kristálycukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1-2 ek presszókávé

Elkészítés

    1. A csokoládét felaprítjuk, majd forró vízgőz felett megolvasztjuk. Ezután hagyjuk kissé kihűlni.
    2. A tojásokat szétválasszuk. Egy külön edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd külön a tejszínt is felverjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a 75 g cukorral, a fahéjjal és a kávéval. Keverés közben az olvasztott csokit a sárgájás masszához csorgatjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt, és végül a tojáshabot is.
    3. A fagylaltmasszát egy hideg vízzel kiöblített, 1 literes formába simítjuk. Lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük legalább 4 órára, közben néhányszor erőteljesen átkeverjük. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyit, majd gombócokba adagolva tálaljuk.

    VILLÁMGYORS FAGYITORTA 15 PERC ALATT: ELRONTHATATLAN DESSZERT A NYÁRRA >>> 

    KÉSZÍTS JOGHURTFAGYIT HÁZILAG! FINOMABB ÉS EGÉSZSÉGESEBB, MINT A BOLTI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin