Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-kardamomos csiga

MME MME
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dkg élesztő
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 75 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 kávéskanál őrölt kardamommag
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás + 1 sárgája a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt tálba morzsoljuk, elkeverjük 1 kávéskanál cukorral és a meglangyosított tejjel. Meleg helyen, letakarva, kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

A maradék cukrot a liszttel, a kardamommal és egy csipet sóval összekeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, majd a vajjal és a tojással sima tésztává dolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Közben a töltelékhez a vajat felolvasztjuk. A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra (kb. 40 x 40 cm) kinyújtjuk, és az olvasztott vajjal megkenjük, a fahéjas cukorral megszórjuk. A tésztát feltekerjük, majd kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tojássárgáját 2 evőkanál vízzel felverjük, és a csigákat megkenjük vele. A sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek