Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas gyümölcsleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 édes alma
  • 1 körte (nem túl lédús, mert azt nem lehet szeletelni)
  • 1 barack (szintén nem túl érett)
  • pár szem szőlő (fehér vagy piros, bármelyik megfelel)
  • 1 csapott kévéskanál fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt a habaráshoz

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát, a körtét és a barackot megtisztítjuk, leszedjük a héjukat, majd kis kockákra vágjuk őket. A szőlőt szintén megtisztítjuk, leszedjük a száráról. Amennyiben nagyon nagy szemű a szőlő, akár félbe is vághatjuk.

    A szőlő és a barack kivételével a többi gyümölcsöt egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyi épp ellepi. Majd az első forrás után beletesszük a maradék gyümölcsöt, illetve a cukrot és a fahéjat. Ezután a levesből kimert 1 merőkanál vízzel és az 1 evőkanál liszttel habarást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik.

    Lehűtve tálaljuk!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin