Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas golyók

MME MME
2
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tojásokat nagyon habosra keverjük a cukorral (10 perc géppel!). A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, késheggyel kikapirgáljuk a belsejét, a tojáskrémhez adjuk. Belekeverjük a reszelt narancshéjat, a tokaji aszút, a fahéjat és kanalanként a zsemlemorzsát. Lefedjük, fél órát pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa jól megdagadjon.
Elkészítés: Nagyobb lábasban vagy a fritőzben felforrósítjuk az olajat (170-180 °C-ra). Kávéskanálnyi adagonként, vizes kézzel golyókat formálunk a masszából, 8-10 darabonként az olajba tesszük, és 4 percig, pirosra sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat, hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk a fánkocskákat porcukorral, és minyonpapírba ültetve kínáljuk. Savanykás lekvárt vagy fanyar-édes narancsdzsemet, almapürét, forró vaníliaöntetet adhatunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek