Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas Ferdinánd tekercs

90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejbe beletesszük a cukrot, megmelegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a sót és a tojássárgáját összekeverjük.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz és összedolgozzuk.
  3. Amikor már a tészta összeállt, akkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd lefedve 40-45 percig meleg helyen kelesztjük.
  4. A kelesztés alatt habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a fahéjjal.
  5. Amikor a tészta megkelt, vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra), megkenjük a vajas krémmel, majd feltekerjük. Kb 5-6 centis darabokra vágjuk és nem túl szorosan tepsibe rakjuk őket, majd mehetnek a sütőbe.
  6. 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Vaníliaszósszal leöntve tálaljuk.

Ajánljuk még:

RAGACSOS FERDINÁND TEKERCS>>> 

KLASSZIKUS FERDINÁND TEKERCS>>> 

AMERIKAI FAHÉJAS CSIGA>>> 

Megjegyzés

Vanília mártással tálaljuk. - Pintér Virág

Ezek is érdekelhetnek

Friss