Fahéjas falatkák

Hozzávalók

  • 2,2 dkg élesztő
  • 3,3 dl tej
  • 7,5 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 tk őrölt kardamom
  • 1 db tojás
  • 9 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1,5 ek őrölt fahéj
  • 3 dkg édes kekszmorzsa
  • 1 dl tejszín
  • A kenéshez:
  • 2 db tojás
  • A mázhoz:
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

    1. Morzsoljuk tálba az élesztőt, majd adjunk hozzá 1 dl langyos tejet, 1 ek porcukrot, és futtassuk fel a keveréket. Szitáljuk át a lisztet a kardamommal, és mikrohullámú sütőben melegítsük meg kissé. Nyomjunk a közepébe mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk 20 percig. Letakarva kelesszük a duplájára.
    2. A töltelékhez keverjük össze a vajat, a porcukrot, a fahéjat és a kekszmorzsát. A tejszínt verjük habbá. A tésztát nyújtsuk 30 x 60 cm-es téglalappá, vonjuk be a tejszínhabbal, majd szórjuk meg a fahéjas keverékkel. Tekerjük fel a szélesebbik oldalától, majd osszuk 12 egyenlő részre. A közepét lapítsuk el kissé.
    3. Kenjük meg mindet 1 db tojás és 1 db tojássárgája keverékével, és ismételten kelesszük meg. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig. A mázhoz forraljuk fel a lekvárt a cukorral közepes lángon, és még forrón kenjük át vele a kisült tekercseket.
A kelttészta-darabokat mindig csomagoljuk folpakba, hogy a formázás ideje alatt se repedezzenek ki.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin