Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas és vaníliás csigák

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 1/2 kg liszt
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • Töltelék:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 mk fahéj
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db tojás (sárgája a kenéshez)

Elkészítés

    1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a vajjal, vagy margarinnal, a cukorral, a tojással és a maradék langyos tejjel lágy tésztát dagasztunk belőle, ha kell géppel jól kidolgozzuk. A tej mennyisége függ a liszt fajtájától, puha, lágy tésztának kell lennie.
    2. Letakarjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, letakarva hagyjuk állni 10 percet, így könnyebb kinyújtani. Ezután kettéosztjuk a tésztát, egyenként négyzet alakúra nyújtjuk.
    3. A 20 dkg porcukrot kettévesszük, felébe vaníliás cukrot, a másik felébe fahéjat keverünk. A vajat, vagy margarint felolvasztjuk alaposan megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk az egyiket vaníliás porcukorral, a másikat pedig fahéjas porcukorral. Feltekerjük, kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat kizsírozott tepsibe rakjuk. A tepsiben kelesztjük még 20 percig, lekenjük tojássárgával és közepesnél erősebb lángon megsütjük. Vaníliamártást készíthetünk hozzá.

    FAHÉJAS TEKERCS (CSIGA) >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek