Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
A lisztet, a cukrot és a sütőport szitáljuk bele egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vajat. Egy kancsóban alaposan keverjük össze a tejet és a tojást, majd csurgassuk a száraz hozzávalókhoz. Kézzel dolgozzuk össze alaposan sima, puha tésztává.
Lisztezett munkalapra tegyük a laza tésztát, és itt dolgozzuk még át, könnyed gyúró mozdulatokkal.
Egy kisebb edényben keverjük össze a tölteléket: a datolyát, a barnacukrot, a vajat, a fahéjat és rumot.
A tésztát nyújtsuk szögletesre, kb. 5 mm vastagságúra (35cm x 20cm-esre). A tölteléket egyenletesen oszlassuk szét a tésztán, majd jó szorosan tekerjük fel. Egy éles késsel hosszanti irányban vágjuk ketté a tekercset. A kettévágott tésztát csavarjuk össze úgy, hogy a vágott fele felfelé nézzen, majd fektessük a tepsibe.
A sütő középső rácsára helyezve kb. 30 perc alatt süssük készre. 5 percig hagyjuk a formában hűlni, majd tegyük rácsra. Langyosan kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre