Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas csillag

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg + 1 ek porcukor a szóráshoz
  • 3 db tojásfehérje
  • 50 dkg darált mandula (hántolatlan)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tk őrölt fahéj
  • 6 csepp keserűmandula-aroma
  • sütőpapír
  • 2 db nagy (6 l-es) fagyasztózacskó

Elkészítés

    1. A porcukrot átszitáljuk. A tojásfehérjéket a kézimixer habverőjével kemény habbá verjük.
    2. Evőkanalanként hozzáforgatjuk a porcukrot. A cukros habból félreteszünk 5-6 csapott evőkanálnyit (kb. 13 dkg) a csillagok megkenéséhez. A többi habhoz hozzáadjuk a darált mandulát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mandulaaromát, majd a kézimixer gyúrópálcájával összedolgozzuk.
    3. Kb. 1 ek porcukrot a munkafelületre szitálunk, kiborítjuk rá a mandulás masszát, és gombóccá formáljuk. A masszát porcukros deszkán 5-10 mm vastagra nyújtjuk.
    4. A kinyújtott tésztából tetszőleges méretű csillagokat szúrunk ki, és 2-3 sütőpapírral kibélelt sütőlemezre pakoljuk. Közben a kiszúróformát meleg vízbe mártogatjuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. A maradék tésztát mindig összegyúrjuk, és újranyújtjuk.
    5. A félretett cukros tojáshabot ecsettel vastagon simítsuk a csillagokra. Az adagokat egymás után süssük meg 150 fokra előmelegített sütőben, adagonként kb. 15-20 perc alatt. A kész csillagokat hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin