Fahéjas csiga

default user icon
6 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 2 kiskanál só
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • kb. 2 dl tej
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg vaj
  • A megöntözéshez:
  • 5 evőkanál juharszirup vagy hígított méz
  • A mázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál vanília-aroma

Elkészítés

    Elkészítése: A tésztához a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a puha vajjal összekevert tejet és tojásokat beledolgozzuk, és lágy tésztává dagasztjuk. Kendővel letakarva, szobahőmérsékleten kb. 2 óra alatt duplájára kelesztjük.

    A töltelékhez valókat összekeverjük, és meleg vízfürdőbe állítva megolvasztjuk.

    A tésztát liszttel behintett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ecsettel egyenletesen rákenjük, a szélénél 1 centi széles csíkot szabadon hagyva. Óvatosan felgöngyöljük, majd 12 kb. 4 centi széles korongra vágjuk.

    A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és az újra felmelegített, maradék fahéjas töltelékkel megkenegetjük. Újabb 1 órát kelesztjük.

    200 °C-ra felmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük, majd a sütőből kivesszük, és a juharsziruppal vagy a mézzel megöntözzük.

    A mázhoz valókat gyorsan összekeverjük, és a kész csigákra locsoljuk. Langyosan tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Debreczeni Mónika 4 évvel ezelőtt
Isteni finomak lettek a csigák, köszönet a receptért....annyit változtattam rajta, hogy a tölteléket nem olvasztottam fel gőz felett csak simán kikevertem és pici tejjel lazítottam, így könnyedén tudtam a tésztára is felkenni....locsoltam mézzel is, de a végén csak porcukorral szórtam meg. Sokszor fogom még készíteni!
Németh Emilia 5 évvel ezelőtt
nagyon finom lett, én ezentúl e recept alapján készítem a csigáimat :) én a mázt nem csináltam meg és öntözni sem öntöztem, ezek nélkül is tökéletes volt :)
Hives Virág 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet!! Most sütöttem meg, nagyon-nagyon finom lett! :) Észrevétel: amikor a tölteléket csináltam, csak 1 kanál lisztet tettem bele, és így is nagyon besűrösödött, és nagyon nehezen lehetett rákenni a tésztára... De így is fincsi lett!! :P köszönöm.
Klock Eszter 6 évvel ezelőtt
Oké, megsütöttem a leírtak szerint. Észrevételek: Nekem 18 csiga lett és nem kicsik. El sem tudom képzelni mekkorák lettek volna, ha 12 db-ra szeletelem. A tölteléket mi a fenének kell megolvasztani. Nagyon macerás volt tésztára kenni, a vaj különvált a megolvadt cukortól.... Sokkal egyszerűbb szobahőmérsékleten kikeverni a vajat a hozzávalókkal. A máz funkcióját nem értem. Ha az amerikai típusú fahéjas tekercset utánozzuk, annak a tetején vajas cukormáz van. De mindenesetre nagyon finom lett.
Rottenstein Ágnes 9 évvel ezelőtt
Már nagyon sok féle fahéjas csigát kostoltam, és készítettem is, de ez eddig a legjobb a ranglistán. Köszönöm neked ezt a receptet!
tamariska 11 évvel ezelőtt
Most sütöttem meg, nagyon finom. Annyit változtattam, hogy a tojásból csak a sárgáját használtam fel és nem tettem rá mázat. Isteni lett!

Hasonló Receptek

Magazin