Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas csiga muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 23 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 4 db nagy tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2,4 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 7 dkg puha vaj

Elkészítés

    1. A vajat robotgép nagy keverőtáljában, magas fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, kb. 3 percig keverjük. Keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a vaníliát.
    2. Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz alapanyagokat a cukros-vajas keverékbe forgatjuk. Csomómentesre keverjük, végül a tejfölt a masszába dolgozzuk.
    3. Lazán összeforgatjuk a barna cukrot és a fűszereket a nagyon puha vajjal.
    4. Szétosztjuk a tésztamasszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe, kb.a háromnegyedükig érjen, majd csigavonalban elosztjuk rajtuk a fahéjas cukros vajat. Végül  175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.

      MUFFIN RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin