Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas csiga krémsajtos mázzal

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 40 dkg kalácsliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 14 dkg cukor
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A mázhoz:
  • 15 dkg natúr vajkrém
  • 2 csapott ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk vaníliaaroma

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl langyos, cukros tejben. A tészta többi hozzávalójából és a felfutott élesztőből puha tésztát dagasztunk, majd langyos helyen 3/4 órát kelesztjük.
    2. Ha megkelt a tészta, vékony négyzetalakúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, valamint megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Feltekerjük a tésztát, majd kb. 3 cm széles darabokra szeleteljük.
    3. Sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent) tepsibe helyezzük a csigákat, legalább 2 cm távolságra egymástól. A tetejüket megkenjük tojással, és további fél órát kelesztjük. Ezután előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
    4. A sütőből kivéve egy konyharuhával letakarva kihűtjük a csigákat. A vajkrémet kikeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és a vaníliával, majd ezzel a mázzal kenjük meg a csigák tetejét.

    FAHÉJAS-NUTELLÁS CSIGA (DÁN CSIGA)>>> 

    FAHÉJAS CSIGA MUFFIN>>> 

    EXPRESSZ FAHÉJAS CSIGA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin