Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csiga - élesztő nélkül

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A vajat habosra keverjük a cukorral. Szétválasztunk 2 tojást, és apránként belekeverjük a tojássárgáját és 1 egész tojást. A fehérjét félretesszük. A lisztet a vajas masszához adjuk, és sima tésztát gyúrunk belőle.

2. A fahéjat elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.

3. A tésztát megfelezzük. Lisztezett deszkán mindkét részt 25x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk a fahéjas cukorral, és óvatosan felcsavarjuk.

4. A tekercseket letakarva hűtőben 20 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

5. A tekercseket kivesszük a hűtőből. Mindegyiket 10 szeletre vágjuk, és a tepsire tesszük.

6. A süteményeket sütőben 12-15 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss