Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas cobbler

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg szilva (de bármilyen, a fahéjjal párosítható gyümölcs jó, pl meggy, alma)
  • 2 ek barna cukor
  • 2 tk fahéj
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 2 ek barna cukor

Elkészítés

    1. A gyümölcsöt kimagozzuk, felaprítjuk, majd összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal, majd szétterítjük a tűzálló tál alján.
    2. A tésztához a hideg vajat felkockázzuk és a liszttel összemorzsoljuk. Beletesszük a cukrot, a sütőport és a sót. A tojást összekeverjük a tejszínnel, és ezt is a liszthez adjuk, majd jól összedolgozzuk. 
    3. A tésztából vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd elrendezzük a tűzálló tál alján elterített gyümölcsökön (sütés közben szétterül, úgyhogy nem kell nagyon szorosan tenni).
    4. A tetejét megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

    Még több cobbler >>>

    EPRES COBBLER VANÍLIAFAGYIVAL NÉMETH ÁDÁMTÓL >>> 

    8 ISTENI SÜTEMÉNY, AMI FAGYIVAL MÉG FINOMABB! >>> 

    TÁLBAN SÜLT VILLÁMDESSZERT: A COBBLER >>> 

Megjegyzés

A teteje ropogós, belül kicsit krémes a tészta... Az eredeti recept szerint vaníliafagylalttal tálaljuk, de ez el is hagyható. Melegen és hidegen is nagyon finom, nem túl édes, nagyon gyümölcsös süti! Mint a hozzávalóknál írtam, minden fahéjjal párosítható gyümölccsel nagyon finom, én például nektarinnal csináltam, de nagyon finom lehet bogyós gyümölcsökkel is.

NelliTigris
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

roniron36
Hi! Az ertelmes leiras alapjan azt hiszem en is elfogom kesziteni ezt a kis kulonleges finomsagot. Koszonom, hogy megosztottad velunk ezt a receptet.
NelliTigris
Nagyon örülök, hogy ízlett és jól sikerült! :D
Imre63
Kipróbáltuk a hétvégén, nagyon finomra sikerült.a barackos-szilvás változatot készítettük el, a friss gyümölcs mellé került aszalt is, meg mazsola is. S egyáltalán nem kellett kanál hozzá, ügyesen felszeletelve fogyasztható volt. Köszönjük az ötletet.
simonani
Nagyon izgalmas ki fogom próbálni! Köszi, Ani.

Hasonló Receptek

Magazin