Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-citromos almás pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 40-45 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 maroknyi mazsola
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek almalekvár
  • 2 kg alma
  • 10-20 dkg cukor
  • őrölt fahéj
  • citromlé
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás sárgája

Elkészítés

  1. Atészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit megszórjuk zsemlemorzsával vagy darált dióval, majd beletesszük a tésztát. Eligazgatjuk, megkenjük lekvárral, és villával megszurkáljuk.
  2. Az almát lereszeljük, nem nyomkodjuk ki. Citromlével meglocsoljuk, beleforgatjuk az almát, hogy ne barnuljon meg. Beletesszük mazsolát, a cukorféléket és a fahéjat, majd szépen egyenletesen beterítjük vele a tésztát.
  3. A másik tésztát is ugyanakkorára nyújtjuk, majd a tetejére helyezzük a lapját. Villával megszúrkáljuk, megkenjük tojással, és 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük.

ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss