Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-bundás alma falatkák

30 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók
  • A bundás almához
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek porcukor
  • 1.5 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 dl szódavíz
  • 4 db alma
  • A szóráshoz
  • 3 ek porcukor
  • 1 tk fahéj
  • Sütőzsiradék
  • 7 dl napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A tojássárgákat egy kevés sóval és porcukorral simára keverjük, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy nagy edénybe összeszitálunk 30 dkg lisztet a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Kb. 1 dl szódavízzel hígítjuk, majd simára keverjük. Jöhet a masszába a felvert tojásfehérje, majd óvatosan elkeverjük.
  2. Az almákat megpucoljuk, vékony gerezdekre vágjuk. Megszórjuk kb. 10 dkg liszttel, összeforgatjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a masszába.
  3. Egy serpenyőbe olajat ötünk, felhevítjük, majd 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az almákat. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálalás előtt.

10 ŐRÜLTEN LAKTATÓ LASAGNE

LASAGNE BOLOGNESE 

Megjegyzés

Villámgyorsan elkészíthető - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek