Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Fahéjas birsalmalekvár

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg birsalma
  • 33,5 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3,3 dl víz

Elkészítés

    1. A birsalmát kimagozzuk, felaprítjuk a héjával együtt, összekeverjük a cukorral és kis lángon főzni kezdjük.
    2. Amikor már levet eresztett, hozzáadjuk az őrölt fahéjat, majd teljesen puhára főzzük.
    3. Botmixerrel pépesítjük és annyi vízzel öntjük fel, hogy lekvár sűrűségű legyen.
    4. A vízzel újra felforraljuk, majd forrón, tisztára mosott üvegekbe kanalazzuk és száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni. 

      Nézd meg az elkészítést videón >>> 

    BIRSALMASAJT-BONBON MANDULÁVAL ÉS NARANCSHÉJJAL >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes