Fahéjas-almás süti

default user icon
9 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 2 bögre kristálycukor
  • 1 bögre étolaj
  • 3 bögre liszt
  • 1 púpos evőkanál fahéj
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 tányérnyi /kb. 70-80 dkg/ kockára vágott alma

Elkészítés

    Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverjük. Az étolajat belecsorgatjuk, a szódabikarbónátt a fahéjjal és liszttel elkeverve beleszitáljuk, óvatosan egyneművé keverjük, majd lazán beleforgatjuk az almadarabokat is. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük kb. 40-45 percig.

Megjegyzés

Gyakran kell sütnöm ezt a sütit, mert szeretjük. Viszonylag gyorsan elkészíthető, és nagyon kiadós. Ha véletlenül maradna másnapra, még akkor is finom puha a tésztája.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

JAKSA RÓBERTNÉ 3 évvel ezelőtt
Hmm... Nagyon jól hangzik!:) Kifogom próbálni! Köszönöm,hogy megosztottad velünk!:)
Tevely Niki 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept, finom lett! Akkor igazán tökéletes, ha jó sok alma (és természetesen fahéj) van benne. Még finomabb, ha keverünk hozzá kicsi étcsoki kockákat is!
b. viktoria 5 évvel ezelőtt
Ma délután készítettem el, minden arányt betartva (nekünk villansütőnk van, 200 fokon, előmelegítve, légkeveréssel 35 perc alatt istenire sült). FINOM!!! Nagyon. És egyszerű. Köszönöm.
Molnár Éva 6 évvel ezelőtt
hu...én is most tettem be a sütőbe, én annyit változtattam az egészen, hogy alma helyett körtét metéltem fel kockákra, és meghintettem őket fahéjjal, és nem a tésztába kevertem bele, hanem amikor a masszát a tepsibe beleöntöttem, utána szórtam a tetejére, és toltam a sütőbe... most várom az eredményt...de már most nagyon finom illat kúszik a konyhából :)
Varga Beáta 6 évvel ezelőtt
Rengeteg receptet csináltam már erről az oldalról maximálisan meg vagyok elégedve vele nekem minden ugyan úgy sikerült KÖSZIKE mindenkinek a recepteket!!!!:)
Korozsné 6 évvel ezelőtt
Elkészítettem nagy sikere lett. :) Olyan kérdésem lenne hogy étolaj helyett RAMA-val is készíthető? Ha igen abból mennyi kell bele? (kezdő háziasszony vagyok)... Köszi
Szabó Józsefné 7 évvel ezelőtt
Köszönet a receptérttényleg nagyon finom lettépp most falja a család.Kicsit soknak tűnt a cukor és az olajde így jó ahogy van.Biztos vagyok bennehogy sokszor fogom még elkészíteni!
erzsi42 10 évvel ezelőtt
Én mindig így csinálom,pedig nem szeretjük a túl édes sütiket.Általában a krémeknél még ki is csalok mindig 3-5 dkg. cukrot, ha úgy gondolom.De a kevert tésztáknál már lehet hogy megváltozik a tészta állaga,én azt javaslom próbáld ki először eredetiben,lehet hogy az alma miatt nem érződik túl édesnek. Ha szoktál gyakrabban sütni, akkor biztosan tudod,hogy pl. a linzertésztánál a cukor és a liszt aránya szintén 2 a 3-hoz.
Zsifkovicsné P. Andrea 10 évvel ezelőtt
A két bögre kristálycukor nem sok? Nem lesz nagyon édes a tészta?

Hasonló Receptek

Magazin