Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, a barnacukrot, a kristálycukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, egy kiskanál sót, a gyömbérport és egy evőkanál fahéjat. Adjuk hozzá az olajat, és jól keverjük össze. Egy csészényit tegyünk félre belőle, amihez adjuk hozzá a másik evőkanál fahéjat. A massza másik feléhez adjuk hozzá a többi alapanyagot: a meghámozott, fölszeletelt almát, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojást. Öntsük bele egy kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába. Oszlassuk el a tetején a félretett masszát. Apróra vágott dióval is megszórhatjuk. Előmelegített sütőben süssük kb. egy-másfél órát. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre