Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-almás palacsinta

75 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 25 dkg búzaliszt
  • 4 db tojás
  • 3,75 dl tej
  • 1,25 dl ásványvíz
  • 1 ek cukor
  • 1 csipetnyi só
  • olaj (a sütéshez)
  • A töltelékhez:
  • 0,5 tk fahéj
  • 2 tk cukor
  • 1 doboz darabos almapüré (365 g, almabefőtt, konzerv)

Elkészítés

1.

A palacsintatésztához a lisztet szitáljuk egy tálba. A tojásokat kézi habverővel keverjük össze a tejjel, az ásványvízzel, a cukorral és a sóval. Keverés közben adjuk hozzá apránként a lisztet, figyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Pihentessük 30 percig.

2.

A tésztát keverjük át. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, és öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, amelyet a palacsintasütő alján egyenletesen oszlassunk el. A palacsinta mindkét oldalát süssük aranysárgára. A megmaradt tésztából süssünk még körülbelül 5 palacsintát, tartsuk melegen.

3.

A töltelékhez a fahéjat és a cukrot keverjük el, majd szórjuk a palacsintákra. Ez után mindegyiket kenjük meg az almapürével, és hajtogassunk belőle táskákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss