Keress receptre vagy hozzávalóra

Fahéjas-almás palacsinta

Hozzávalók

  • A palacsintatésztához:
  • 25 dkg búzaliszt
  • 4 db tojás
  • 3,75 dl tej
  • 1,25 dl ásványvíz
  • 1 ek cukor
  • 1 csipetnyi só
  • olaj (a sütéshez)
  • A töltelékhez:
  • 0,5 tk fahéj
  • 2 tk cukor
  • 1 doboz darabos almapüré (365 g, almabefőtt, konzerv)

Elkészítés

    1.

    A palacsintatésztához a lisztet szitáljuk egy tálba. A tojásokat kézi habverővel keverjük össze a tejjel, az ásványvízzel, a cukorral és a sóval. Keverés közben adjuk hozzá apránként a lisztet, figyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Pihentessük 30 percig.

    2.

    A tésztát keverjük át. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, és öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, amelyet a palacsintasütő alján egyenletesen oszlassunk el. A palacsinta mindkét oldalát süssük aranysárgára. A megmaradt tésztából süssünk még körülbelül 5 palacsintát, tartsuk melegen.

    3.

    A töltelékhez a fahéjat és a cukrot keverjük el, majd szórjuk a palacsintákra. Ez után mindegyiket kenjük meg az almapürével, és hajtogassunk belőle táskákat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

julcsifri 2 évvel ezelőtt
Hmm nagyon, finom. Én rendszeresen készítek itthon almás fahéjas palacsintát. :D Majd le is ugrok a Prímába egy kis almáért, hogy elkészíthessem a hétvégén. :)

Hasonló Receptek

Magazin