Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-almás muffin

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 12 db-os muffintepsit kivajazunk, vagy a mélyedésekbe muffinpapírt teszünk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és kissé hűlni hagyjuk. Hozzáadunk 14 dkg cukrot és a fahéjat, majd habosra keverjük a tojásokkal.
  3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és fakanállal vagy spatulával a vajas masszába forgatjuk. A tésztát a muffintepsibe töltjük.
  4. A meghámozott, kicsumázott almát vékony szeletekre vagy cikkekre vágjuk, és a nyers tésztába nyomkodjuk. Megszórjuk a maradék cukorral elkevert fahéjjal, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. Kihűtjük, és porcukorral megszórva tálaljuk a muffinokat.

A lisztes keveréket lazán, rövid idő alatt forgasd össze a nedves hozzávalókkal, mert a túlkeveréstől a muffin kemény és száraz lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss