Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas almaleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj (egész)
  • 60 dkg alma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • citromlé

Elkészítés

    1. 1,5 liter vízbe beletesszük a sót, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd a megtisztított almát felkockázva belerakjuk, és 3 perc alatt megfőzzük.
    2. Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt, kiszedjük a léből, és a habarást állandó keverés mellett beleeresztjük. 5 perc forralás után visszarakjuk bele az almákat, és citromlével ízesítjük. Hűtve tálaljuk.

      Még több almás recept >>> 

      Gyümölcslevesek >>> 

      Fahéjas receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin