Fahéjas almaleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg alma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • citromlé
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: 1,5 liter vízbe csipetnyi sót, 10 dkg cukrot, 2-3 szem szegfűszeget és egy csipet fahéjat teszünk, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd a megtisztított almát felkockázva belerakjuk, megfőzzük.

    Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt, kiszedjük a léből, s a habarást állandó keverés mellett beleeresztjük. Forralás után visszarakjuk bele az almákat, s citrommal, cukorral ízesítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin