Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas almaleves

20 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. 1,5 liter vízbe beletesszük a sót, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd az előzőleg megtisztított és felkockázott almát belerakjuk, és 3 perc alatt megfőzzük.
  2. Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk.
  3. Amikor az alma megfőtt, kiszedjük a léből, és a habarást állandó keverés mellett beleeresztjük. 5 perc forralás után visszarakjuk a levesben az almákat, és citromlével ízesítjük.
  4. Lehűtve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss