Elkészítés: 1. A piskótánk egy sima vizes piskóta. A tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét egy csepp ecettel kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral a habosra kevert tojássárgájához keverjük, végül, a kemény habot tesszük hozzá. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. fél-1 órát sütjük.
2. Miután kihűlt a piskótánk, kiszedjük a tortaformából, 2 vagy 3 lapra vágjuk.
3. A piskóta alsó lapjára fagyikanállal vagy nagyobb evőkanállal gombócokat kanalazunk egymás mellé. Miután ez megvan, rátesszük a másik piskótalapot a tetejére. Kicsit rányomkodjuk. A piskóta legtetejére egymás mellé ugyanígy kanalazzuk a gombóc fagyikat. A gombócok közti rést tejszínhabbal töltjük ki, a torta oldalát is bevonjuk tejszínhabbal. Ízlés szerint gyümölcsökkel, menta- és citromfűlevelekkel díszíthetjük.
Arra ügyeljünk, hogy az ízek harmonizáljanak egymással. A már kész tortát tegyük fagyasztóba kb. fél órára.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre