Fagyi-szelet

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 7 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg liszt + 3 kanál a krémbe
  • 60 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: 4 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral és 10 kanál vízzel habosra keverjük. 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 10 dkg darált diót, valamint a 4 tojás kemény habját hozzákeverjük, megsütjük.

    A krémhez 2,5 dl tejet 3 kanál liszttel sűrűre főzünk. Közben a margarint, 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverünk, majd a kihűlt krémhez adjuk, összedolgozzuk.

    A habhoz 3 tojásfehérjéből és 15 dkg cukorból kemény habot verünk. A tésztára kenjük a krémet, majd annak a tetejére a habot. Finom!

Megjegyzés

Finom, egyszerű, mutatós! Ajánlom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szirup 5 évvel ezelőtt
Ha jól láttam, a leírásban a krémből kimaradt a cukor. A hozzávalók szerint 15 deka jár hozzá. Egyébként nagyon fincsi, és egyszerűen elkészíthető süti! Köszönöm!
Győri Krisztina 8 évvel ezelőtt
Ismerem a receptet, tényleg nagyon finom sütemény.Azt hiszem, azért fagyi-szelet, mert a nyers tojássárgától nagyon finom vanilia fagyi-szerű ízt kap a krém. A tojásfehérjét mindenképp gőz felett célszerű felverni, mert különben néhány óra alatt összeesik.Még annyit, hogy nyers tojás miatt én csak télen szoktam sütni.
Klári 8 évvel ezelőtt
A sütőbe nem kell visszatenni, viszont a tojáshabot én vízgőz fölött szoktam a hasonló sütimhez felverni, így krémes lesz, nem esik össze, és még hőkezelve is lesz.
Bodóné Gulyás Judit 8 évvel ezelőtt
Nem kell a sütőbe visszatenni.
Bodóné Gulyás Judit 8 évvel ezelőtt
Nagyon finom süti, és különben nem mindegy, hogy mi a neve csak jó legyen.
Évi48 8 évvel ezelőtt
És ennek mi köze van a fagyihoz? Miért Fagyi-szelet a neve?
Kovács Ibolya 8 évvel ezelőtt
És miután rákentük a habot, vissza kell rakni egy kicsit a sütőbe, ugye?

Hasonló Receptek

Magazin