Elkészítés: A tészta hozzávalóiból az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd apránként a vizet. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és lazán hozzákeverjük a masszához.
25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal és a tej felével simára keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal összekeverjük, jó habosra keverjük.
Hűtőbe tesszük felhasználásig.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral és a rumaromával vízgőz felett keményre verjük.
A kihűlt tésztánkra rákenjük a lehűtött krémet, elsimítjuk, majd ezután a habot tesszük rá. Csokiforgáccsal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre