Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Különleges, mentes, pálcikás – 5 szuper lelőhely fagyiimádóknak

Imádod a jeges desszertet, és nem éred be egy dobozos jégkrémmel? Ezekre a helyekre menj nyalakodni, ha minőségi élvezetre vágysz!
Fantasztikus színek, textúrák és formák

Nem akármilyen választékkal vár a Csakafagyi Látványfagyizó és Cukrászda Biatorbágyon. Ha először jársz náluk, okvetlenül kérj egy gombócot a tejszínes meggyfagylaltjukból mézes fenyőmag ölelésben! (Ezzel nyert bronzot Zséli Bernadett az idei Év Fagyaltja versenyen a kézműves kategóriában.) Mivel a klasszikus ízek mellett olyan újdonságokkal is csábítanak, mint a fekete ribizlis mák, az almás pite vagy a tejszínes meggy mézes fűszeres fenyőmaggal, borítékoljuk, hogy – némi kalóriaszünet után – visszatérsz egy újabb kör kóstolóra.

Gyümölcsös ízek diétázóknak is

Pesten öt, Budán egy helyen nyílt eddig Fragola fagyizó. Selymesen könnyű desszertfagylaltjaikat szőlőcukorral édesítik, és egyes üzleteikben cukormentes változatokat is készítenek a diétázóknak. A tégelyek 60% friss vagy fagyasztott gyümölcsöt, krémfagylaltok esetében – aromák és porok nélküli – tömény sűrítményeket tartalmaznak. A klasszikus ízek mellett rövid idő alatt fogalommá váltak a mámorítóan fenséges saját kreációik, köztük a gorgonzola, a gyömbér és a csokoládéfondant.

Hűtsd magad jégnyalókával!

A fővárosi bulinegyedben két helyen is találsz popsicle shopot. A Popsi többnyire vizes vagy joghurtos alapú jégnyalókái 2 gombóc fagylaltnak felelnek meg. A 100% gyümölcstartalmú pálcikás édességek mentesek mindenféle színezőanyagtól, tömegnövelőtől vagy egyéb adaléktól, és a zöldalmától kezdve a citromon, a meggyen, a sárgabarackon, a narancson, a kókuszon, a maracuján át az ananászig számtalan változatban kaphatók. Házasított ízeket is kipróbálhatsz.

Valódi olasz gelato

Zavarba ejtően bő választékkal és gyakran megújuló kínálattal fogad a Gelateria Pomo D'oro kézműves olasz cukrászda és fagylaltozó a Bazilika közelében. Ha nem tudsz dönteni, kétféle ízből kérj egy gombócot, így négyet kóstolhatsz két nyalattal! A krémes gelatók közül nagy közönségkedvenc a brontei pisztácia, a sós karamella és a málna-áfonya-ibolya trióból készülő berriolette, valamint a rizsfagylalt és a sós gorgonzola karamellizált körtével. Ne hagyd ki az isteni sorbet-ket sem! (Ezen a héten őszibarack volt az újdonság a pultban.)

Keresd a lila biciklit!

Hat budapesti és tucatnyi vidéki helyszínen parkoló lila biciklik jelzik a Levendula Kézműves Fagylaltozókat. Az üzletekben válogatott alapanyagokból, pl. brontei pisztáciából, siracusai citromból, piemonti mogyoróból adalékmentesen készül a sokféle tejszínes főzött fagyi és víz alapú sorbet. Mindhez szőlőcukrot, illetve sztíviát használnak, továbbá a glutén-, tejfehérje- és tejcukorérzékenyek számára is kínálnak finom alternatívákat. A jeges csemegéket a tihanyi camembert-től a muskotályos körtén át a nutellás kókuszig és a levendulás áfonyáig olasz módra papírpoharakba lapátolják. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss