Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fácánsült

120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 egész fácán
  • A töltelékhez:
  • gomba
  • lilahagyma
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • citrom
  • alma
  • bors
  • kakukkfű
  • borecet
  • mogyoróolaj
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított fácánt jól megmosom, kívül-belül alaposan megsózóm és meglocsolom mogyoróolajjal.

A töltelékhez valókat kisebb-nagyobb darabokra vagdosom, csak úgy rusztikusan. Megszórom sóval és a fűszerekkel, löttyintek rá mogyoróolajat, meg facsarok rá egy kis citromlevet. Az egészet jól összeforgatom, és békén hagyom őket egy picit, hagy barátkozzanak az ízek.

Fogom a madarat, és a keverékkel jól megtömöm a hasát, az se baj, ha itt-ott kitüremkedik... Összekötöm a combjait meg a szárnyát, ha kell, kissé megvarrom a hasát. Meglocsolom még egy kevés olajjal, és mehet a római tálba (ezt persze ne felejtsd el beáztatni).

A maradék töltelékkel megágyazok neki, és mehet be a sütőbe 190 fokon 2 órára. Néha locsolgassuk meg, hogy ne száradjon ki. Ha már szép pirosra sült és ropogós, köretnek mehet a töltelék egy kis
ruccolasalátával.

Megjegyzés

Természetesen más baromfiból is elkészíthető, de ez a töltelék legjobban fácánnal, vadkacsával, libával harmonizál.
- ApaAbole

Ezek is érdekelhetnek

Friss