Fácánsült

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész fácán
  • A töltelékhez:
  • gomba
  • lilahagyma
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • citrom
  • alma
  • bors
  • kakukkfű
  • borecet
  • mogyoróolaj
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított fácánt jól megmosom, kívül-belül alaposan megsózóm és meglocsolom mogyoróolajjal.

    A töltelékhez valókat kisebb-nagyobb darabokra vagdosom, csak úgy rusztikusan. Megszórom sóval és a fűszerekkel, löttyintek rá mogyoróolajat, meg facsarok rá egy kis citromlevet. Az egészet jól összeforgatom, és békén hagyom őket egy picit, hagy barátkozzanak az ízek.

    Fogom a madarat, és a keverékkel jól megtömöm a hasát, az se baj, ha itt-ott kitüremkedik... Összekötöm a combjait meg a szárnyát, ha kell, kissé megvarrom a hasát. Meglocsolom még egy kevés olajjal, és mehet a római tálba (ezt persze ne felejtsd el beáztatni).

    A maradék töltelékkel megágyazok neki, és mehet be a sütőbe 190 fokon 2 órára. Néha locsolgassuk meg, hogy ne száradjon ki. Ha már szép pirosra sült és ropogós, köretnek mehet a töltelék egy kis
    ruccolasalátával.

Megjegyzés

Természetesen más baromfiból is elkészíthető, de ez a töltelék legjobban fácánnal, vadkacsával, libával harmonizál.

Csermányi Zoltán
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ékes Andrea 6 évvel ezelőtt
Nyammii, de jól néz ki!
Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Hali! Isteni a recept, köszönjük! Nani

Hasonló Receptek

Magazin