•  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Fácánsült

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fácánsült

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 23
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • 1 egész fácán
  • A töltelékhez:
  • gomba
  • lilahagyma
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • citrom
  • alma
  • bors
  • kakukkfű
  • borecet
  • mogyoróolaj
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított fácánt jól megmosom, kívül-belül alaposan megsózóm és meglocsolom mogyoróolajjal.

A töltelékhez valókat kisebb-nagyobb darabokra vagdosom, csak úgy rusztikusan. Megszórom sóval és a fűszerekkel, löttyintek rá mogyoróolajat, meg facsarok rá egy kis citromlevet. Az egészet jól összeforgatom, és békén hagyom őket egy picit, hagy barátkozzanak az ízek.

Fogom a madarat, és a keverékkel jól megtömöm a hasát, az se baj, ha itt-ott kitüremkedik... Összekötöm a combjait meg a szárnyát, ha kell, kissé megvarrom a hasát. Meglocsolom még egy kevés olajjal, és mehet a római tálba (ezt persze ne felejtsd el beáztatni).

A maradék töltelékkel megágyazok neki, és mehet be a sütőbe 190 fokon 2 órára. Néha locsolgassuk meg, hogy ne száradjon ki. Ha már szép pirosra sült és ropogós, köretnek mehet a töltelék egy kis
ruccolasalátával.

Megjegyzés:

Természetesen más baromfiból is elkészíthető, de ez a töltelék legjobban fácánnal, vadkacsával, libával harmonizál.

A receptet és a fotót ApaAbole küldte. Köszönjük!



ApaAbole receptjeiből:
Tavaszi hagymakrémleves
BBQ (barbecue) borda
Fehérboros-zöldfűszeres zöldségkrémleves
Pikáns tormakrém
Piros-fehér-zöld saláta
Snidlinges tojáskrém II.
Fácánsült
Sütőtökös-gombás rizottó
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. február 27. (vasárnap) 14:26
    Nyammii, de jól néz ki!
Receptválogatás
Tojásos finomságok
A termékenység és az új élet szimbóluma, húsvétkor bőven jut belőle az asztalra. A hímes tojás mellett az alábbi receptekhez használjuk!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Legényhódító süti Legényhódító süti
Csokoládés szívkeksz Csokoládés szívkeksz
Medvehagyma-pesto Medvehagyma-pesto
Egyszerű, de nagyszerű zöldségleves Egyszerű, de nagyszerű zöldségleves
Sajtos csiga (élesztő nélkül) Sajtos csiga (élesztő nélkül)
Árpagyöngy-rizottó sült kelbimbóval Árpagyöngy-rizottó sült kelbimbóval
Halas tortilla-szendvics Halas tortilla-szendvics
Márványos pudingos süti Márványos pudingos süti
Tojásos kosárka Tojásos kosárka
New Orleans-i jambalaya New Orleans-i jambalaya
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124019_sultkrumpli-110.jpg A tökéletes sült krumpli - Jamie Oliver szerint

A sült krumpli az egyik legegyszerűbb étel, mégis rengeteg módon készíthető. Megmutatjuk Jamie Oliver kedvencét, ami tényleg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124001_aprilisi-110.jpg Áprilisi gasztroprogramok

Az áprilisi húsvétnak köszönhetően a hó eleji fesztiválok szinte kivétel nélkül a húsvéti ünnepkörre koncentrálnak. A hónap többi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124017_lazar-chef-110.jpg Húsvéti jótékonysági gasztro-show Lázár Cheffel

Április 4-én szombaton, a Lázár Chef által megálmodott húsvéti reform menüket kóstolhatják meg az érdeklődök.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124008_sult-hagyma-110.jpg Ropogós és fűszeres sült hagyma

Ha szeretitek a sült hagymát, ezt a nagyon mutatós finomságot érdemes kipróbálni. Buliban is nagy sikert arathatunk vele jóféle…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123993_turbolya-110.jpg Turbolya, a zamatos zöldfűszer

A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a turbolya ízével nyűgözte le az emberiséget, s nem a benne rejlő gyógyító hatásnak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept