Fácánleves

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 db fácán (kb. 1,5 kg)
  • A pácléhez:
  • 1 tyúktojásnyi vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál egész bors
  • fél-fél mokkáskanál zsálya és rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 l víz
  • A leveshez:
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 sárgarépa
  • 1 cikk karalábé
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3–4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 csipetnyi egész kömény
  • 1 mokkáskanál egész bors
  • 5 dkg levestészta (csiga vagy metélt)

Elkészítés

    Előkészítés: A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst, 2 napig pácoljuk.

    Elkészítés: A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Ha felforrt a leves, a habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket, hozzátesszük a Delikát ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön puhára főzzük a húst. A levestésztát kifőzzük, és a leveshez tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: 2 nap múlva
    1 adag: 280 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin