Elkészítés: A konyhakész fácánt annyi hideg vízben tesszük fel főni, hpgy 1-2 ujjnyira ellepje. Amint felforr, leszedjük a habját, hozzáadjuk a megtísztított zöldséget, fűszerezzük, sózzuk, majd nagyon lassú forrással puhára főzzük. A gombát csak a teljes készre főzés előtt tesszük bele /kb. 5-10 perc/.
Tálalhatjuk cérnametéttel, a benne főtt zöldségekkel és az apró kockára vágott főtt hússal, adhatunk hozzá karikára vágott csípős paprikát.
Tálalhatjuk a levest a hús nélkül is, ebben az esetben a húst megpirítjuk
szalonnás zsírban, vagy pirítva párolt gyümölcssel és sült burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre