Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 recept, ha van otthon egy zacskó mirelit zöldségkeverék

default user icon
MME
Ha épp üres a hűtőd, a fagyasztóban tuti mindig akad egy adag fagyasztott zöldségmix, amihez hozzá lehet nyúlni és gyorsan valami finomat készíthetsz belőle! Ebben segítünk most néhány receptötlettel.
1. A legegyszerűbb zöldségköret

Tetszőleges zöldségmixet megpárolunk egy serpenyőben egy jó nagy adag vajon, sózzuk, borsozzuk. Ha elpárolgott alóla a folyadék, kicsit meg is lehet pirítani és már tálalhatjuk is bármilyen hús mellé! Akár főtt rizst is keverhetünk hozzá, így máris tartalmasabb lesz a köretünk.

2. Mexikói zöldségkeverék pörkölt

Bár a név furcsa, de a végeredmény értékéből ez mit sem von le! Fél fej aprított vöröshagymát alacsony lángon megdinsztelünk egy kevés olajon, megszórjuk 1 tk pirospaprikával, és hozzákeverünk 2 ek paradicsompürét. Ez után hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket és fedő alatt összepároljuk az egészet. Ízlés szerint tehetünk még bele csirkemell kockákat, kínáljunk mellé rizst vagy nokedlit!

3. Gyors brokkolis zöldségleves

Egy lábasban felhevített kevés olajon megdinsztelünk fél fej aprított hagymát és 2 gerezd aprított fokhagymát. Hozzáadjuk a brokkolis zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, nagy lángon átforgatjuk. Felöntjük 1 l zöldségleves kockából készült alaplével és 15 percig főzzük. Ekkor galuskát szaggatunk bele és felforraljuk még egyszer a levest. Kész is!

4. Borsós gnocchi

A klasszikus borsófőzeléken túl, a fagyasztott borsóval tésztaételeket is készíthetünk, vagy akár egy nagyon egyszerű gnocchit is, íme! Egy csomag kifőzött, leszűrt gnocchit 2 ek olvasztott vajon átpirítunk egy nagyobb serpenyőben, közben ízesítjük 2 gerezd aprított fokhagymával. Hozzászórunk egy nagy marék fagyasztott borsót, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Reszelünk hozzá egy kevés citromhéjat is és mehet hozzá még 1 ek vaj. Pár percig még kevergetjük, majd tálalásnál megszórjuk sok-sok reszelt parmezánnal.

Az elkészíthető receptek száma végtelen, rakottasok, krémlevesek, raguk, tészták, főzelékek, vagy akár pizzára feltétnek, engedjük szabadjára a képzeletünket!

Azt viszont fontos tudni, hogy ezek a vegyes mirelit zöldségek mehetnek egyenesen a lábasba, nem kell őket előre kiolvasztani, így a zöldségek megőrzik az élénk színüket és az ízüket.

11 GYORS RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG RIZS >>> 
15 RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ >>> 
11 ÉTEL, HA VAN OTTHON EGY DOBOZ KUKORICAKONZERV >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss