Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt figyelik meg a vendégek az otthonodban

default user icon
MME
Akár is kisebb, akár nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk, valljuk be egy kicsit mindenkit stresszel, hogy mit szólnak majd a vendégek a lakásához, elég rendezettnek, tisztának találjak-e… Összegyűjtöttük, mik azok a helyek, amikre fokozottan érdemes figyelni, mert a vendégek erre figyelnek a legjobban.

Persze nem a legjobb barátaink véleményétől tartunk, akik szinte naponta beugranak, ahogy mi is hozzájuk, hanem azokétól, akik még nem jártak az otthonunkban. Hogy miért ez az aggodalom? Mindenkiben van némi megfelelési kényszer, kiben kisebb, kiben nagyobb. Pedig a vendégek nem feltétlenül várják, hogy minden az élére legyen állítva, néhány dologra azonban érdemes figyelni.

De térjünk ki egy kicsit arra is, hogy miért néznek olyan tüzetesen körül, ahogy mi is szoktunk, ha új helyre megyünk. Egyrészt ott a kíváncsiság, ami teljesen érthető. Hogyan élnek mások, milyen mások lakhelye? Másrészt pedig ez egy viszonyítási pont, szintén ki erősebben ki pedig mérsékeltebben, de bizony folyamatosan hasonlítgatja magát a másikhoz.

Mindettől függetlenül nem kell túlaggódni a dolgot, de azért vegyük sorra, mik azok a helyek, amik kiemelt figyelmet kapnak a vendégektől.

Előszoba

A megérkezés helyszíne, azaz itt érik az első benyomások a vendégeket. Pakoljunk el úgy az előszobában, hogy a vendégeknek legyen hova rakniuk a cipőket, kabátokat, táskákat. Népesebb család és kisebb előszoba esetén ez persze nehezebb, de próbáljuk megoldani. Biztosan mindannyian találkoztunk már olyan helyzettel, amikor vendégként tanácstalanul toporogtunk egy idegen előszobában, ahol még egy szabad akasztó sem volt, és senki nem sietett a segítségünkre. Nem annyira jó benyomás az első percekben.

Padló

Hogy miért, arra nincs pontos magyarázat, de a vendég szeme gyorsan a padlóra téved, alaposan átpásztázva a sarkokat is. Még abban a lakásban is, ahol mindennapos a takarítás előfordul, hogy egy-egy porcica lapul a sarokban, menj végig a lakáson egy porszívóval, mielőtt ajtót nyitsz a vendégeknek.

Háziállatok

Ha valamilyen háziállat van a lakásban, az biztosan kiemelt figyelmet kap majd. Lehet ez pozitív, azoktól, akik imádják az állatokat és negatív is, azoktól, akik valamiért tartanak tőlük vagy allergiásak rájuk. Fontos, hogy itt tartsuk a határokat, hiszen a mi lakásunkról és a mi állatunkról van szó. Tisztázzuk, hogy nem száműzzük őt még a vendég kedvéért sem, de azért tartsuk tiszteletben, ha a vendégünk nem lelkesedik a négylábúért. Azt sem érdemes engedni, hogy az állatbarát vendég olyat engedjen az állatunknak, amit nem szabad neki. Például, ha arra van szoktatva, hogy nem kap falatokat az asztalról, ilyenkor se kapjon, ezt mondjuk meg nyugodtan a vendégnek is.

Fürdők állapota

A fürdő és a vécé azok a helyek, ahová a vendég nagy eséllyel legalább egyszer bemegy és ezalatt jól körül is néz. Így tegyük el az olyan dolgokat, amiket nem szeretnénk, hogy lásson, és tartsuk tisztán a helyiséget.

Közös pontok

Most jön az a rész, ami nehezen megtippelhető. Ha a vendégünk szeret olvasni, akkor egészen biztosan nagy figyelmet fordít majd a könyvespolcunkra. Ha a világjárás érdekli, akkor a hűtőmágnes gyűjteményünk fogja jobban érdekelni, de az is lehet, hogy az ital kollekciónkat pásztázza végig. Nem lehet előre kiszámítani, ha még nem ismerjük annyira az illetőt, de legalább az érdeklődési köre kikövetkeztethető belőle.

EZEK A LEGPISZKOSABB FELÜLETEK A LAKÁSBAN >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss