Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Természetes édesítőszerek 2.rész: 4+1 dolog, amit sztíviáról feltétlenül tudnod kell!

default user icon
MME
Amikor valaki diétázik - fogyási vagy gyógyulási céllal - többnyire a legnehezebb a cukrot, a süteményeket - az édes ízt elengedni. Mivel a mesterségesen előállított édesítők hosszútávon nem fogyaszthatóak kellemetlen emésztőrendszerben jelentkező mellékhatások nélkül, érdemes előnyben részesíteni a valamennyivel drágább, de természetes édesítő hatású, cukormentes szereket. Házigazdánk három részes cikksorozatban mutatja be a legnépszerűbbeket - most a sztívia van soron.
Stevia, avagy Jázminpakóca:

#1 Ez a Dél-Amerikában őshonos növény édes leveléről nevezetes. A dél-amerikai őslakosok fűszer és gyógynövényként használták. Magas ásványi anyag és vitamin tartalommal bír, valamint aminósavakban és pektinben gazdag.

#2 Glikémiás indexe 0, tehát egyáltalán nincs vércukor növelő hatása, így cukorbetegek és fogyókúrázók is használhatják.

#3  Antibakteriális és gombaölő hatású, akár teaként gyomor (candida is) problémákra fogyasztva, akár külsőleg gombás fertőzések kezelésére is alkalmas. Külsőleg használva bőrregeneráló, kisebb sebek gyógyulását gyorsíthatja.

#4 A boltokban megvásárolható stevia cseppek, porok hozzávetőlegesen 300-szor édesebbek, mint a répacukor.

+1 Kinek nem javallt?

A steviának hormonszerű szerkezete van, ezért akinek hormonális problémája, illetve autoimmun betegsége van, annak nem ajánlott.

Termékösszetevőknél E960 jelzést keress!

Ezt edd, ne a cukrot! Természetes édesítőszerek 1.rész: a nyírfacukor >>> 
Házigazdánk további cikkeit és receptjeit itt találod >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss