II. Erzsébet szívesen evett lazacot, kedvence pedig a majonézes, enyhén fűszeres csirkeragu volt. Nagy-Britannia uralkodója viszont nem rajongott a burgonyáért és a tésztát sem kedvelte annyira. A királyi udvar szakácsainak gondosan kellett ügyelniük arra is, hogy ne fűszerezzék túl az ételeket.
Darren McGrady, a Buckingham palota egykori séfje korábban adott nyilatkozatában azt is elárulta, hogy volt olyan alapanyag, amit egyszerűen tilos volt használni a konyhában, mert II. Erzsébet nem szerette. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma.
- Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek, Fülöp herceg viszont szerette. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket - mesélte McGardy.
- Ha viszont a királynő az asztalnál ült, akkor tilos volt a fokhagyma. Erzsébetet úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, mert ha másnap találkozója volt, akkor ne érezzék rajta a fokhagymaszagot.
A fokhagymás lángos tehát soha nem lett a kedvence a brit uralkodónak. A csokis kekszes sütemény viszont annál inkább. A Buckingham Palotában nem volt olyan nap, hogy ne sütötték volna meg ezt a desszertet. Ez az édesség Erzsébet kedvence volt, amiből olykor csomagoltatott is magának, ha a palotán kívül akadt dolga.
Ajánljuk még:
- EZ VOLT A MENÜ A GUNDELBEN, AMIKOR ERZSÉBET KIRÁLYNŐ MAGYARORSZÁGON JÁRT >>>
- II. ERZSÉBET ÉLETÉNEK LEGEMLÉKEZETESEBB PILLANATAI - FOTÓK! >>>
- ÍGY BÚCSÚZOTT ERZSÉBET KIRÁLYNŐTŐL A PALOTA EGYKORI FŐSZAKÁCSA >>>
- JAMIE OLIVER ÉS GORDON RAMSAY IS MEGRENDÜLTEN BÚCSÚZIK ERZSÉBET KIRÁLYNŐTŐL >>>
- ELHUNYT II. ERZSÉBET - A KEDVENC SÜTEMÉNYÉVEL EMLÉKEZÜNK A KIRÁLYNŐRE >>>