Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

5 ok, amiért a fakanál a legjobb konyhai eszköz a világon

A fakanálnál ősibb konyhai eszköz nincs is talán, nincs konyha, ahol ne lenne megtaláható. Sok alternatívája született már a mondern korban, mégis a profik , minden műanyag csodakanállal szemben erre esküsznek. Most egy mesterszakács elmondja, hogy miért!
1. Masszívak és tartósak

A fakanalak rendkívül erősek és tartósak, ami azt jelenti, hogy olyan sűrű masszák keverésére, mint például a kása-félék vagy a kelt tészták is alkalmasak. Ráadásul, szilárdságuknál fogva egészen az edény aljáig lenyúlva keverhetünk velük, mindezt úgy, hogy közben nem sértik fel az edény alját. Ezért tökéletesek például ha tapadásmentes egényekkel, serpenyőkkel dolgozol.

2. bírják a meleget

A másik nagyon szeretnivaló tulajdonságuk a fakanalaknak az, hogy hőállóak. A fém eszközök könnyedén átforrósodhatnak, és megégethetik a kezed, a műanyagok elolvadhatnak, ha például a forró serpenyőn pihenteted őket. A jó öreg fakanalakkal  ilyesmi nem történhet.

3. mindenhez passzolnak

Egyszerűen minden típusú és jellegű étel keverésére tökéletes. Sütéskor kevert süteményeknél kiváló szolgálatot tehetnek, de könnyű levesekhez, selymes mártásokhoz és szószokhoz - de többféle, sűrű textúrájú hozávaló összekeveréséhez is helyes választás.

4. VÁLTOZATOS FORMÁK - VÁLTOZATOS KÉPESSÉGEK

Mivel számos mértben és formában kaphatóak, tulajdonképpen nincs olyan étel, aminek készítésére ne lenne alkalmas egy fakanál, egyedül a keményre vert tojás- és a tejszínhab óvatos beleforgatásához jobb szilikonspatulát használni.

5. élethosszig tartó hűség

Mindezen jó tulajdonságaik miatt jó, ha minél tovább velünk maradnak - és bizony a szavatosságuk, a megfelelő ápolással, akár élethosszig is tarthat. Ha azt akarod, hogy a fakanalaidat az unokáid is használják, soka ne hagyd őket vízben ázni a mosogatóban, soha ne tedd mosogatógépbe sem! Meghálája majd.

5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES NAPONTA TISZTÍTANI A KONYHÁBAN >>>
A 7 LEGNAGYOBB MIKRÓS BAKI, AMIT MINDENKI ELKÖVET >>> 
ILYEN GYAKRAN TISZTÍTSD MEG A KÁVÉFŐZŐT! >>>
MÉG TÖBB KONYHAI TIPP, TRÜKK PRAKTIKA ITT >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin