Keress receptre vagy hozzávalóra

Ezért fogysz, amikor szerelemes vagy!

Rózsaszínben látod a világot? Ez szuper! Ilyenkor a legjobb diétázni, mert valójában alig vagy éhes. Hogy mi ennek az oka? Utánajártunk!

A szerelem egy megmagyarázhatatlan érzés, amely hatására testünkben számos, biológiai és hormonális folyamat indul be.

1. Boldog vagy!

Nem véletlenül érezzük úgy, mintha részegek lennénk, amikor szerelmesek vagyunk. Az andorfin, oxitocin, dopamin nevű hormonok felszabadulása miatt izgatottnak, felhőtlenül boldognak érezzük magunkat. Minden gondolatod a szerelmed körül forog, ezért történhet meg, hogy az evés eszébe sem jut egy igazán szerelmes embernek. 

2. 18 hónapig van időd változtatni 

Az úgynevezett szerelemhormon, azaz a PEA-nak rövidített, feniletilaminnak nevezett hormon okozza a tudatalatti állapotot, amit szerelemnek hívunk. Ez termelődik az agyban, amely hatására a különös állapot nagyjából 18 hónapig fennáll – tehát ennyi időd van arra, hogy a szerelmed mellett a diétára is koncentrálj.

3. Nincs étvágyad!

Teljesen normális, ha egy szerelmes embernek nincs kedve enni, ha nincs étvágya. Ezt a szervezetünkben lévő kortizol szint emelkedése okozza. A rossz hír az, hogy idővel, amikor kezded megszokni a párodat, ez a szint visszaáll a normális állapotba és ezzel együtt visszatérhet az étvágyunk is.

4. Kirobbansz az energiától!

A már fentebb említett PEA hormon javítja a közérzeted, emeli a hangulatodat. Ez azért van, mert az agyban lévő limbikus rendszert stimulálja ez a hormon. A munkádat, a teendőidet gyorsabban, hatékonyabban tudod elvégezni, javul a koncentrációs képességed, tehát a szerelem hatására mozgékonyabbá válsz!

5. Elégedett vagy magaddal

A szerelem hatására kiegyensúlyozottabbá válik az ember és igen: szebbé is! A szerelmes ember sugárzik a boldogságtól, tele van energiával, és ezt mások is látják rajta. Ezért érdemes ilyenkor belevágni a sportba, vagy az életmód váltásba: gyorsabban kaphatunk visszaigazolást a környezetünktől, ezért nem veszélyeztet, hogy a sikerélmény hiányában túl hamar feladjuk a diétát. 

Szerelmesnek lenni tehát jó. De fontos, hogy idővel a lángoló, mindent elsöprő szerelem lecsillapodjon és mély, őszinte szeretetté alakuljon. 

Valentin napra édes finomságokat itt találsz! >>> 
Itt olvass tovább a Valentin napról! >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin