Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezért a lecsó az egyik legegészségesebb magyar étel!

A lecsó igazi nyári étel, és mindhárom fontos hozzávalója, a paradicsom, a paprika és a hagyma is igazi ajándék a szervezet számára. Lássuk, miért!
Paradicsom

Piros, lédús, ínycsiklandó – és nyáron a legfinomabb! További különlegessége, hogy hőkezelés hatására sem veszíti el a szervezet számára oly hasznos likopintartalmát. A benne lévő C-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert, emellett jelentős mennyiségű kálium és magnézium is található benne.

A legfinomabb lecsó receptek >>>

Paprika

Legfontosabb tulajdonsága magas C-vitamin-tartalma, emellett olyan anyagokat is tartalmaz, amik segítenek megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását. Bár természetesen a lecsóba főzve is finom, akkor a legegészségesebb, ha nyersen fogyasztjuk.

Vöröshagyma

Tartalmaz B- és C-vitamint, vasat, jódot, káliumot, és még hosszan sorolhatnánk... Jótékonyan hat a koleszterinszintre, az érrendszerre, az immunrendszerre, és baktériumölő hatása is ismert.

Ezek is érdekelhetnek

Friss