Elkészítés: A tepsit kivajazzuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel(nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk.
Az elsőt belefektetjük a tepsibe, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
A máktöltelékhez a tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot, és rásimítjuk az első tésztalapra, a lecsepegtetett meggyet rászórjuk. Rátesszük a következő tésztalapot, morzsával szórjuk.
A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk, megszórjuk mazsolával. Rátesszük a következő tésztalapot.
Az almát lereszeljük, kissé kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és a morzsás tésztalapra kanalazzuk, majd elsimítjuk. Befedjük az utolsó lappal. Egy nagy villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson a sütiből.
A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük, és így kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk és szeleteljük.