Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezerjó süti

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25×39 cm-es vagy 30×30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál citromlé
  • A mákos töltelékhez:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 üveg meggybefőtt (7 dl, mag nélkül)
  • A túrós töltelékhez:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg rögös tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • Az almás töltelékhez:
  • 6-8 db alma (körtével is lehet)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint, az alma édességétől függően)
  • A lapok szórásához:
  • zsemlemorzsa
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit kivajazzuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel(nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk.

Az elsőt belefektetjük a tepsibe, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

A máktöltelékhez a tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot, és rásimítjuk az első tésztalapra, a lecsepegtetett meggyet rászórjuk. Rátesszük a következő tésztalapot, morzsával szórjuk.

A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk, megszórjuk mazsolával. Rátesszük a következő tésztalapot.

Az almát lereszeljük, kissé kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és a morzsás tésztalapra kanalazzuk, majd elsimítjuk. Befedjük az utolsó lappal. Egy nagy villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson a sütiből.

A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük, és így kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon finom. A mákra más bogyós gyümölcsöt is tehetünk a meggy helyett (szilva, szőlő stb.). - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss